Aplicatia 5 - Valea lui Stan (Masivul Fagaras)

In februarie asteptam cu entuziasm aplicatia de la Valea lui Stan, in Muntii Fagaras. Plecam sambata cu autocarul din Bucuresti si nu ne oprim decat pe Transfagarasan, la intrarea in traseul spectaculos dar cu grad ridicat de dificultate. Ne vom asigura ca NUMAI cei echipati corespunzator vor parcurge traseul: bocanci, haine impermeabile, frontale si parazapezi etc.

Vom urca pe scari suspendate, vom traversa raul inghetat, vom trece prin hornuri si ne vom aventura pe langa cascade si pereti verticali. Un ceai fierbinte ne va astepta la iesirea din canion, iar apoi continuam pe langa padure pana la lacul Vidraru. La baraj vom fi asteptati de autocare si vom merge catre cazare. Seara o petrecem impreuna cu cantece de munte si povestind despre experienta traita.

Duminica vom vizita Cetatea Poienari - 1980 de trepte, la o diferenta de nivel de 400 m, de unde se poate admira Valea Argesului. Ne oprim in Curtea de Arges unde vizitam Manastirea Curtea de Arges si Curtea Domneasca, servim masa si apoi pornim catre Bucuresti.