EcoTerra Editia II

Dupa ce prima editie a proiectului „ EcoTerra – Visul VERDE pentru o altfel de lume! ”, a fost catalogata de catre iubitorii spatiilor verzi si nu numai, drept un gest salutar la adresa naturii, Asociatia Turistica Ghizii Romaniei, a reusit sa asigure continuitatea sa si in anul 2012.

 

Spijiniti fiind de o mica armata de tineri cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, voluntarii au pornit la drum si s-au oprit in data de 06.04.2012, la 50 de km de Bucuresti, in Padurea Snagov (sat Ghermanesti).

Dupa o discutie interactiva cu copiii despre importanta protejarii mediului inconjurator, a importantei constientizarii resurselor limitate ale naturii si a modului de influentare a acesteia asupra calitatii vietii, voluntarii erau gata de confruntarea cu numeroasele gunoaie lasate in padure, probabil de cei care lipsisera la lectia de ecologie tinuta anul precedent.

 

 

In urma actiunii s-a reusit :

In cadrul actiunii  de ecologizare la care au luat parte  alaturi de  membrii ATGR, elevii  au invatat cum sa colecteze deSeurile Si ce efecte au acestea asupra mediului inconjurator. Pentru a imbina utilul cu placutul, membrii ATGR au pregatit diverse jocuri care au contribuit la dezvoltarea spiritului de echipa, respectului de sine, capacitatii de a comunica si relationa cu alti elevi din diferite medii sociale.

 

La final toti voluntarii (elevi si membri ATGR) au primit diplome si mici premii si s-au indreptat spre casa in speranta ca anul urmator sa revina aici doar pentru a se bucura de tot ceea ce natura are de oferit.

 

Proiect realizat prin donatiile persoanelor fizice a 2% din impozitul pe venit.